Raision Isovuoren rengaspolulla voi nähdä vaikka tonttuja


 
Isovuoren rengaspolku, Raisio
Ylläpitäjä: Kaanaan Omakotiyhdistys
Pituus: n. 2 km
Vaativuus: keskivaikea
Lähtöpaikka: Kaanaantien varrelta 
Sijainti: N=6715080.450, E=230978.580
(ETRS-TM35FIN)
Lisätietoa: https://www.omakotiliitto.fi/jasenyhdistykset/suomen_omakotiliiton_varsinais-suomen_piiri/kaanaan_omakotiyhdistys/kaanaan_luontopolut

Kaanaan Isovuoren rengaspolku kulkee kallioisessa metsämaastossa ja on pituudeltaan noin  kaksi kilometriä. Reitin alussa ja  liittymäpolkujen alussa on reitin kartta. Reitti on merkattu sinisillä nauhoilla ja liittymäpolut punaisilla. Pimeällä kulkevatkin on otettu huomioon heijastinnauhoilla. Metsässä menee paljon muitakin polkuja ja suosittelenkin kartanlukutaitoisille käymään näköalapaikalla. Siellä on oma eväspaikkani. Pysähdyn kuuntelemaan teetä juodessani palokärjen huutoa ja tuulen huminaa ja katson vihreän eri sävyjä ja leppäkertun kulkua.

Reitille pääsee useammasta kohdasta liittymäpolkujen avulla. Jos tulet autolla paikalle, paras paikka aloittamiseen ja parkkipaikan löytymiseen autolle on polun virallisessa aloituspaikassa Kaanaantien varrella. 
Reitin varrella on vanhaa puustoa

ja nuorempaa metsää.


Vesitorni kurkistelee puiden lomasta.


Auringolaskua ihastelemassa näköalapaikan lähellä.

En ole pitkään aikaan kirjoitellut tänne blogiini. Töiden alettua aikaa on ollut vähemmän ja viimeiset kirjoittamisenergiat olen käyttänyt Retkipaikka-blogin kirjoituksiin. Viime vuonna lupasin itselleni, että kirjoitan kaikista Raision luontopoluista blogin ja vielä sillä tiellä ollaan.

Tässä metsässä olen pienenä kerännyt itkumarjoja. Ai mitäkö, no tietysti puolukoita. Olimme perheeni kanssa tässä metsässä ja olin aivan varma, että olemme eksyneet. Joten luonnnollisesti itkin koko marjaretken ajan. Tämän jälkeen puolukkapuuro on nimetty uudelleen: itkupuuro.

Polun varteen osuu  upeita kallioita, suoalueita ja vanhaa puustoa, mutta myös avohakkuun jälkiä. Noin kymmenisen vuotta sitten joissakin osissa metsää tehtiin avohakkuita ja metsä on osittain puskittunut. Kaanaan omakotiyhdistys on tehnyt polun taitavasti niin, ettei nämä asiat haittaa kulkemista. Sateisella säällä suosittelen kumisaappaiden käyttöä kosteiden paikkojen varalta. Isovuoren rengaspolun läheisyydessä menee myös Kaanaan omakotiyhdistyksen ylläpitämä Järviniityn metsäpolut, joista löytyy kartta Kaanaan omakotiyhdistyksen sivuilta.

Joulun alla luontopolun varrella piileskeli tonttuja.

Metsän joulu
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raision luontopolut, osa 1: Merellinen Raisio: Timalipolku, Temppelivuori, Uikkupolku

Raision luontopolut, osa 2: Pähkinäpolku ja Somersojan puronvarsilehto

Raisionjokea seuraten merelle